luni, 7 ianuarie 2008

2008 incepe cu o leapsa

Prima postarea a anului 2008, prima leapsa. Dar e bine pentru ca eram intr-o lipsa acuta de inspiratie, de informatie sau pur si simplu complet dezintersat de ceea ce ma inconjoara. Am uneori impresia ca nu se petrece nimic interesant de mentionat. In fine, pentru ca a contribuit la salvarea blazonului [ ;) ] acestui blog, o sa-i multumesc Drinei, cea care mi-a centrat in fata portii leapsa cu primele 4 randuri de la pagina 123. Nici mai mult nici mai putin trebuie sa-mi cotrobai prin jur si sa pun mana pe cea mai la indemana dintre cartile ce au format sau urmeaza sa desavarseasca opera vastei mele culturi [ ;)) ] . Avand in vedere ca biblioteca acestei nobile familii [:)) , n.a a mea] contine si unele volume neaccesibile majoritatii decat prin hohote de ras sau exclamatii gen " Iaute si nebunu' asta ce citeste!" m-am rugat insistent la Cel de Sus sa-mi scoata in cale una mai normala [asta in conditiile in care am vrut sa nu trisez respectand regula leapsei] . Multumita chiar Lui, am reusit. Astfel cea mai apropiata carte de mouse-ul cititor de bloguri, era "Puterea intentiei" de Wayne W. Dyer. Ratacirea ei pe langa masuta de computer nu-mi apartine, de aceea o sa-i multumesc persoanei in cauza ca s-a lasat prada provindentei Lui, atotbinevoitoare.
Bun si acum ca sa urmez intsructiunile: deschid la pagina 123 si copiez primele 4 randuri, fiti pregatiti...iata ce ne spune 'mnealui mr Dyer:


" Este asemenea unui val pasnic de placere, ca o ploaie calda care cade inlauntrul meu. Este energie.
Este materia intentiei si ma motiveaza puternic sa-i ajut pe oameni sa spere si sa sa simta ca au un rost in viata. "
Dyer, Wayne - "Puterea intentiei" [cap2-"Aspectele esentiale ale intentiei", pag. 123] edit. Curtea Veche, Bucuresti 2006


Intersanta cartea...cred
Buun si acum partea de final pe care bine o intuiti. Ma aflu cu mingea in fata portii dar altruismul ma trage de maneca si-mi spune sa-i pasez mai departe lui mr Andress, Pilulei-lumina de stele [ea s-a izbit de un conflict interior avnd cauza o carte si asta de curand ;)) ], Anutzei ne-printesa, Bibliotecarului [o sa-i fie tare greu, doar e bibliotecar!!! ;)], Mitrut, Laurei , Daliei, Contradictiilor, Inoozei si reginei incoronate A Blogului Roz, Mj Sa Anca,. Se mai adauga acestei liste cei ce citesc blogul din cand in cand.
Succes!

7 comentarii:

Bibliotecaru spunea...

Cum PC-ul meu este practic în bibliotecă, cum şi PC-ul are şi el într-un colţ al hardului spre 10ooo de cărţi, îmi este greu să spun ce e mai aproape. Am pe desktop "Cartarescu, Mircea Orbitor" dar nu cred că o voi citi, prea îmi displace Cărtărescu. Mai e România Europeană a lui Adrian Năstase pe care am început-o de două ori până acum şi nu am terminat-o niciodată. mai e apoi, în pregătire, Vivri Luciferius. Pe asta va trebui să o citesc, este documentare la noua mea carte. SO... Sper că mulţumit de răspuns.

ttt spunea...

am reluat pasa .... desi "biblioteca familiei" e cam la mare departare am sa iau una din "noua biblioteca" si o sa traduc .... ^pe deseara.

Laura Cătuneanu spunea...

am vazut despre ce e vorba azi, cand eram inca in redactie. pentru ca nu aveam timp sa-ti raspund imediat si pentru ca nu eram inconjurata decat de ziare, cd/uri, telefoane fixe si mobile si vreo 2 cani de cafea nu am avut cum sa-ti raspund. Nu am carti in format electronic pentru ca nu vreau sa-mi iau placerea de a simti paginile. Asa ca am facut un mic experiment, pt ca m-a atins si pe mine curiozitatea. M-am dus in dreptul rafturilor, am inchis ochii si am pus mana pe o carte. Si chiar am atins una, nu doua:) Desi nu mi-a "picat" ce as fi vrut eu, ma conformez si ma apuc batut la taste cele fix 4 randuri din carte...poate aici or iesi mai multe...
"N-ai de unde sa stii cum este. De fiecare data cand sunt acolo ma gandesc: 'Daca ma mai intorc pe Pamant, voi ramane colo, nu voi mai pleca niciodata'. Dar tot plec, cred ca intotdeauna voi pleca".
Ray Bradbury, "Omul ilustrat", una din cartile de la Cotidianul.
Hm, si acum...ce inseamna asta?:)

Mitruţ Ianoş spunea...

am raspuns la provocare
;)

Desene Animate spunea...

@ Bibliotecaru
Pretty fair.Ma gandeam ca o sa fie asa, intuiam cat de complicat e.

@Andress
Orice bilbioteca e buna :)

@Laura
La O recomandare si eu citesc o carte din colectia cotidianului
"Cartea Noptilor" Sylvie Germain. So far so ...beautiful

@Mitrut
Bravos

Independenta Dependenta spunea...

am rrrrăspuns!
http://pilulele.blogspot.com/2008/01/o-ceap.html

si-ce-daca spunea...

mi`am schimbat blogu` http://si-ce-daca.blogspot.com/
P.S.sunt "fata care nu iubeste"