joi, 7 februarie 2008

24

24…de ore.O zi. O zi are 24 de ore, inegale, de o importanta diferita. Se succed ajutate de ticaitul surd al unui vechi ceas de perete. Trec, rand pe rand, consecutive. Se plimba prin intuneric, inalta lumina , iar in final trag cortina pentru urmatoarele 24 de…ore.
Azi sunt o zi. Chiar ma simt ca una. Nu, nu sunt una dintre acelea importante cand la Natiunile Unite se hotaraste pacea planetei (oare?), nici macar ziua cand este ales noul presedinte al Statelor Unite nu-s. Nu sunt nicio zi tragica, plina de atentate in mijlocul lui septembrie, nici una sfanta nu sunt, nu sunt ziua de Craciun. Nu intocmai una veselea plina de zambete si joc asa cum este cea a copilului, prima zi de vara pe numele ei. Nu sunt nici cea mai calda, ufff si sper ca nici cea mai rece. Nu-s nici buna dar nici rea.
Sunt o zi oarecare, banala cum spun unii, o zi dintr-o luna de iarna, o zi cu oameni la munca, cu adolescenti in curtea liceului, cu indragostiti in parc. Sunt o zi cu de toate, cu intuneric si lumina, cu iubiri, care mai colorate, care mai gri, cu tristeturi (poate din acestea am ceva mai multe decat alte zile, cine stie?!). Sunt o zi cu oameni fericiti si tristi, cu dezamagiri mutuale, cu plans si cu ras, cu de toate. Orele mele au trecut una dupa alta. Din intuneric s-au facut lumina, dar au cazut iar in melancolia beznei. Am fost…pardon, sunt inca o zi cu 24 de…ore, voi o sa spuneti, “a fost o zi superba”, “geniala ziua de azi”, “am avut o zi magnifica”, iar ei or sa replice “ ce zi cumplit de urata” , “ce zi nasoala!!!”, “…bine ca s-a terminat ziua asta de cacao…”. Eu stiu doar ca am 24 de ore pe care nu le-am tinut in buzunar, le-am impartit si cu voi, sper ca au fost de bun augur.
Acum ajuns in sfarsit la ora 24, ma asez greoi pe batranele subrede trepte ale timpului.
Contabilizez? Nu, in niciun caz. Ar fi trist. Spun doar... stiu ca n-am fost o zi perfecta, ca unora le-am adus tristete, altora zambete, putina iubire si poate uneori mai multa. Am fost insa cu toti si sper ca am fost macar un pic de…buna. Sunt o zi de februarie, ma cheama Sapte, poti sa-mi spui Azi. Am 24 de ore si nu regret nicio secunda…
O zi buna tuturor!

16 comentarii:

ttt spunea...

1 la mana: continua sa vezi partea plina a paharului nu ce-a goala. asa eviti sa o iei intr-o directie gresita.

2 la mana ... sa-ti fie rusine! sa nu mai dai tu nici un semn de viata. te barfeste lumea pe mess si u ... nik.

Desene Animate spunea...

@andress
o sa ma revansez cu doi la mana

Independenta Dependenta spunea...

o zi bună se cunoaşte după adresa de mail :)

Desene Animate spunea...

@ ladystarlight
da, asa e. cum incepe asa se termina. :)

si-ce-daca spunea...

pfai..eu am ajuns la concluzia ca femeile iti mananca zilele :|

ttt spunea...

@si ce daca
:))))))) buna concluzie

Independenta Dependenta spunea...

eu ştiu ceva despre 24!:D dar shhh... ai musafiri 24 de ore. şi sper că ai şi tort, desene!:)

Laura Cătuneanu spunea...

azi a fost ziua ta, asa/i? urari din suflet, in vazul lumii:) chiar daca a fost sau va fi in curand...a fost o zi speciala si pt mine...destul de ciudat.

Desene Animate spunea...

@ all
multumesc de ganduri si urari. :)

ttt spunea...

ti-ai mai revenit ?

Desene Animate spunea...

uhm, mda. sa spunem ca da.

ttt spunea...

ce tare. fi atent:
http://desene-colorate.blogspot.com/2008/02/trs-light.html

JustASmile spunea...

24 de ore si un suflet frumos.

Desene Animate spunea...

@justasmile
zici tu?

JustASmile spunea...

Zic eu.
Urmatoarea intrebare ar putea fi "de ce?".
"de ce?" intrebarea care a dus la redescoperirea lumii copii fiind, iar acum, iti ofer doua argumente, daca ma intrebi "de ce?", inseamna ca tu inca esti copil sau cel putin ai ceva care e dornic sa redescopere lumea, in culori sau nu, iar daca nu ma intrebi de ce, ar insemna ca ca nu vrei sa stii motivul pentru care eu am afirmat cele de mai sus si deci, ar insemna ca am dreptate.
Ma poti contrazice, dar nu-mi poti schimba parerea.
Numai bine.

Desene Animate spunea...

copil mare si stiutor ce esti tu :)