joi, 24 ianuarie 2008

Noroc cu sincronicitatea

Povestea 1

In anul 1967 la Londra, un agent de politie i-a transmis unei persoane noul numar de telefon al comisariatului unde lucra cerandu-i sa-l sune in seara urmatoare. Din neatentie, el a dictat numarul 40166, in loc de 40116. In seara zilei urmatoare, politistul a fost trimis sa patruleze prin cartier si a remarcat o lumina aprinsa la fereastra unei uzine, care in mod normal, era inchisa la ora aceea. In momentul in care el a patruns in respectiva camera, pentru a face o verificare, telefonul a inceput sa sune. Politistul a ridicat receptorul si a fost foarte surprins sa o auda tocmai pe persoana care trebuia sa-i telefoneze. Numarul de telefon de la uzina era exact acela pe care il dictase din greseala, 40166. Hmm, sincronicitatea organului :)


Povestea 2

In 1958 cand trenul pentru Jersey s-a prabusit de pe un pod direct in Golful Newark, reporterul ziarului local, s-a grabit sa fuga spre locul accidentului, cu aparatul de fotografiat in mana. In Editia urmatoare a ziarului, pe prima pagina, aparea o fotografie (cea de mai sus) in care era scos din apa vagonul din spate al trenului. In partea laterala a trenului se distingea numarul 932. In acea zi, mii de jucatori la jocurile de noroc din New York au mizat pe numarul 932. Ce numar credeti ca a iesit castigator? Bineinteles 932...

Ogica, fii pe faza, cad trenuri !!! :))

9 comentarii:

si-ce-daca spunea...

hm..interesante amandoua..hai sa ne apucam de sabotat trenuri :D

ttt spunea...

o serie de hazarde a creat o paralele incredibile intre John Kennedy si Abraham Lincoln:

- au fost alesi la exact 100 de ani diferenta, unul de celalalt (1860 si 1960). Inainte de a deveni presedinti, au fost alesi in Congres tot cu o suta de ani diferenta (1846 si 1946). Amandoi au pierdut cate un copil in timp ce-si indeplineau mandatul la Casa Alba. Amandoi au fost ucisi de un glont (tras din spate), in prezenta sotiilor si de catre asasini ce s-au nascut la 100 de ani diferenta (1839 si 1939) !!!!

- Asasinul lui Lincoln a tras asupra lui intr-un teatru iar mai apoi s-a ascuns intr-un depozit; in cazul lui Kennedy a tras dintr-un depozit pentru ca mai apoi sa se ascunda intr-un cinema !!!! Ambii asasini au fost ucisi inainte de a fi judecati.

- Succesorul lui Lincoln si al lui Kennedy se chema Johnson (Andrew Johnson et Lyndon Johnson) si ambii s-au nascut la 100 de ani diferenta (1808 si 1909). Ambii au murit la 10 ani dupa moartea lui Lincoln si respectiv Kennedy.

- Numele de Kennedy si respêctiv Kennedy snt formate din 7 caractere in timp cele ale ucigasilor din 15 litere (John Wilkes Booth et Lee Harvey Oswald).

- Loja unde a murit Lincoln se numea "loja Kennedy" si, culmea, masina in care a murit Kennedy era un Lincoln ... si toate astea in timp ce masina Lincoln al lui Kennedy sera produsa de Ford iar teatrul in care murise Lincoln era 3ford Theatre" !!!

- ultima istorioara stranie: o luna inainte de a fi asasinat, Lincoln a fost in vacanta la Monroe in Maryland. Kennedy a fost, cu o luna de zile inainte sa fie asasinat, in vacanta alaturi de Marilyn Monroe !!!!!

ciudata istoria asta :)))

Desene Animate spunea...

@si ce daca
sa fii sigura ca ar trebui :)
@Andress
da, am citit si eu despre asta, foarte, foarte intersant.
si te mai rog sa studiez si importanta cifrei 7 in viata cancelarului Bismark.

ttt spunea...

cancelarul Bismarck. hmmmmm .... chiar nu stiu mai nik inafara de info de cultura generala ....

ttt spunea...

lol acum vad ce am scris: a creat o paralele incredibile :))
ce inseamna sa incepi sa uiti chiar si propria-ti limba :))

Anonim spunea...

Da, interesant :)

Desene Animate spunea...

@lovingvama
te-am vizitat. foarte misto blog-ul. te mai astept

KamZara spunea...

Foarte interesante povestile, le-am citit pe toate din blog. Mai scrii? :)

Desene Animate spunea...

@kamzara
da o sa urmaresc (nu stiu cand) sa mai scriu despre sincronicitate.
ma bucur.