joi, 24 ianuarie 2008

Sincronicitatea salveaza


Povestea 1


Pe data de 1 aprilie 1949 (denumita si Ziua Pestelui) savantul Carl Gustav Jung (foto sus) facea cercetari asupra simbolismului pestelui. La pranz, el a mancat peste. Apoi, a primit la consulatii o pacienta pe care n-o mai vazuse de multa vreme. Ea i-a aratat desenele sale cu pesti. Seara, Jung a vazut o broderie superba cu monstri marini care semanau toti cu niste pesti uriasi. A doua zi, o alta pacienta, pe care n-o mai vazuse de ani de zile, i-a povestit un vis in care era vorba tot despre pesti. Dupa ce si-a retranscris toate aceste coincidente, Jung a iesit apoi sa se plimbe si a vazut un peste foarte mare pe malul unui lac.








Povestea 2


Un om foarte deprimat se plimba de-alungul lui East River, la New York. In realitate era mai mult decat deprimat- vroia sa se sinucida si se gandea serios sa escaladeze parapetul amenajat pentru plimabari ca sa se arunce in fluviu.Viata ii parea goala, absurda si fara interes. Simtea ca lucrarea careia i se dedicase de zeci de ani nu avea nici o valoare si nu era de mare calitate. Ce realizase cu adevarat in viata?
In timp ce privea fix apa tulbure si invoburata, incercand sa-si adune destul curaj pentru a savarsi acest gest, o voce emotionata de femeie l-a intrerupt din gandurile sale:
"Scuzati-ma, imi pare rau ca va deranjez intimitatea, dar sunteti scriitorul Christopher D'Antonio?" El a incuvintat trist. Ea a continuat: "Sper sa nu va inoportunez, dar vroiam sa va spun cat de mult m-au ajutat cartile dvs in viata! Au fost o revelatie pentru mine si as dori sa va multumesc!"
"Nu, draga mea, eu trebuie sa-ti multumesc dumitale!" a raspuns D'Antonio. S-a intors apoi cu spatele la East River si s-a indreptat spre casa.
Este cumva vorba despre "dupa fapta si rasplata" ? Voi ce credeti?
Va urma...

6 comentarii:

si-ce-daca spunea...

prima poveste nu mi`a placut..si a doua m`a intristat >:P

ttt spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ttt spunea...

mai omule vezi ca ti-am trimis pe adesa ta (dp yahoo) invitatie ca sa poti scrie pe desene animate.

Laura Cătuneanu spunea...

era un banc care se termina cu "you have an obssesion pal":)) asa si tu cu sincronicitatea:) faine povestioarele. tu ce faci? te muti in casa noua si pe mine nu ma anunti?:(

Laura Cătuneanu spunea...

ups...obsession am vrut sa zic:)

Desene Animate spunea...

@laura
andress ma :\"corupe" la un nou proiect.iar cand incepem o sa-ti spun. :)